Cum cureti oalele emailate. Metode eficiente de indepartare a murdariei

Oale emailate

Gatitul poate fi o pasiune sau un hobby, dar in niciun caz spalatul vaselor nu este o activitate facuta cu la fel de multa pasiune. Intr-o bucatarie se pot intampla foarte multe accidente, in special cu vasele in care gatesti. De la arsuri, pete incapatanate de grasime si alte mici zgarieturi, oalele sunt cele care sufera cel mai mult, in urma gatitului.

Pentru ca multe gospodine ar dori sa afle secretele care rezolva murdaria din bucatarie, mai jos am pregatit o reteta de succes pentru indepartarea arsurii de pe oalele emailate. Este o reteta care nu necesita inmuiere de cateva ore.

Reteta pentru indepartarea arsurile de pe oalele emailate

O reteta aparent banala, dar care o actiune eficienta de indepartare a arsurilor si petelor de grasime.

De ce ai nevoie?

  • 1 litru de apa
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un agent puternic de indepartare a murdariei. Poate fi pus chiar si in unele detergente de vase, intrucat are un factor de indepartare foarte bun. De asemenea, pentru o putere de degresare mai mare, poti folosi si uleiuri esential de citrice. Cateva picaturi ar putea eficientiza procesul de curatare.

De ce echipament ai nevoie?

  • Lingura de lemn
  • Prospop de bucatarie

Instructiuni

  1. Fierbe apa. Pune apa la fiert in oala emailata, la foc mediu;
  2. Adauga bicarbonatul de sodiu. Cand apa incepe sa fiarba, adauga bicarbonatul de sodiu, amesteca usor cu o lingura de lemn, care sa nu afecteze suprafata, si lasa compozitia sa fiarba timp de cateva minute;
  3. Razuieste. Foloseste o lingura de lemn sa indepartezi bucatile arse care s-au descuamat in urma fierberii.
  4. Clateste. Arunca solutia din oala si clateste oala cu apa fierbinte, apoi se sterge cu un prosop de bucatarie.

Observatii

  • Daca oala este mai mare, iar arsurile cuprind si peretii oalelor, atunci foloseste mai multa solutie. Pentru fiecare litru de apa, adauga inca 2 linguri de bicarbonat de sodiu.
  • Nu freca oala cu burete din sarma sau cu ustensile din metal. Emailul poate plezni si, in final, sa nu fie de folos.

Succesul in bucatarie cu oale emailate

Daca tot am vorbit despre cum sa elimini arsura de pe oalele emailate, trebuie sa stii care sunt avantajele folosirii unor astfel de vase si de ce oamenii prefera sa le foloseasca in bucatarie.
Oalele emailate sunt cele mai bune vase in care poti gati, intrucat nu lasa gust mancarii, pastreaza aroma si gustul alimentelor si mirodeniilor si, in plus, gatitul este mult mai simplu. Oalele emailate nu elibereaza substante toxice in mancare si sunt cele mai rezistente, din punct de vedere al durabilitatii in timp. Cu cat este smaltul de email mai gros, cu atat rezistenta este mai indelungata. In plus, poate usor de curatat, una dintre solutii fiind prezentata mai sus. Pe Homex, gasesti oale emailate de calitate, menite sa iti usureze munca in bucatarie, nu doar la gatit ci si la spalatul vaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *