Cum alegem echipamentul de fitness?

Echipament fitness

Decizia practicarii unui sport anume sau a oricarei forma de sport, fie ea yoga, alergat sau sportul cu greutati este la fel de importanta precum achizitionarea echipamentului potrivit. Prin echipament a se intelege atat de la imbracaminte si incaltaminte pana la greutati si covorase de yoga.

Multi practicanti debutanti ai sportului isi bazeaza deciziile de achizitie in principal pe aspectul echipamentului mai mult decat pe utilitatea acestuia si pe necesitatea acestuia in practicarea sportului dorit. Insa principalul aspect de luat in calcul il reprezinta utilitatea echipamentului. Achizitionarea ganterelor si a greutatilor sau a barelor de fitness pentru practicarea unui sport usor, precum yoga, reprezinta o decizie irationala.

Uite cateva sfaturi pentru a afla cum alegem echipamentul de fitness:

  1. Decide-te ce sport doresti sa practici – inainte de a achizitiona oricare tip de echipament fitness trebuie sa te decizi ce sport urmeaza sa practici. Daca doresti sa practici yoga, un covoras de yoga este absolut necesar. Cresterea in masa musculara se face prin intermediul greutatilor, iar pentru practicarea alergatului ai nevoie de incaltaminte comoda, care sa-ti sustina piciorul, potrivit de rigida pentru a nu deveni insuportabila sau pentru a nu cauza probleme de sanatate pe viitor. Dupa cum se poate observa, fiecare sport are un echipament specific, de aceea primul pas este alegerea sportului.
  2. Evita anumite materiale – bumbacul este unul dintre materialele ce trebuie evitate in alegerea echipamentului sportiv. Bumbacul absoarbe umiditatea in loc sa o elimine, ingreuneaza echipamentul, iar la sfarsitul sedintei poate provoca o senzatie de frig. Cele mai indicate materiale in cazul pantalonilor, bluzelor sau a sutienelor de sport sunt acele materiale ce permit pielii sa respire, care elimina umiditatea, nu retin apa si sunt comfortabile. Tocmai de aceea probarea oricarui tip de imbracaminte inainte de achizitionarea acestuia este un alt punct ce trebuie bifat.
  3. Evita hainele stramte sau largi – hainele prea stramte nu sunt doar incomode in o prima faza, ci ele devin si mai inconfortabile odata cu inceperea sesiunii de sport, din cauza transpiratiei, ce determina lipirea acestora de corp. In acelasi timp, hainele prea largi pot deveni un obstacol in practicarea sportului. Pantalonii prea largi, inclusiv cei evazati, pot cauza impiedicarea si chiar leziuni fizice si accidente serioase. Tocmai de aceea este indicat ca imbracamintea aleasa sa nu fie nici prea larga, pentru a pune pauza acestor posibile accidente, insa nici prea stramta, pentru a impiedica orice sentiment de discomfort. Probarea echipamentului inainte de achizitionarea acestuia devine astfel unul dintre cei mai importanti factori in alegerea finala.

In cazul in care sunteti novice pe acest plan si nu detineti informatiile necesare pentru a face o alegere corespunzatoare, exista site-uri, bloguri si specialisti in acest domeniu ce va pot ghida in privinta acestui aspect. Tot ce trebuie facut este sa cercetati si intrebati atunci cand aveti dubii.

Alegerea echipamentului de fitness ar trebui sa fie o etapa prioritara in decizia practicarii oricarui tip de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *